Врело Спорт шампион

04

Jun

Врело Спорт шампион

По први пут у својој историји, фудбалски клуб “Врело спорт” из Врела се пласирао у Српску лигу Запад, чији ће бити члан у новој такмичарској 2023/2024 сезони.

Екипа из села надомак Уба, веома убедљиво је освојила прво место у Колубарско-мачванској зони, чак пет кола пре завршетка првенства. У одиграних 23 утакмица у Зони, остварили су 19 победа, једном одиграли нерешено (1:1 у Лешници) и само су три пута поражени. Гол разлика износи 59:18. Најбољи стрелац тима, а и саме Колубарско-мачванске зоне је Ђурђевић Марко са 15 погодака.

ФК Врело спорт из Врела је млад клуб, основан 2015.године на иницијативу браће Немање и Уроша Матића, чувених српских фудбалера који су и рођени у Врелу. У прве три сезоне такмичења, Врело спорт је освојило три титуле и експресно дошло до Колубарско-мачванске зоне. После четири године играња у зони, успели су да се пласирају у Српску лигу, где ће свим ривалима представљати тврд орах, на прелепом спортском терену у центру Врела.

У својству председника ФС региона Западне Србије Небојша Живановић је пред утакмицу 25.кола ФК Врело спорт – ФК Качер доделио пехар за Првака Колубарско-мачваске зоне. Пехар је уручио капитену домаће екипе Горану Ђорђевићу.