Завршене Сеоске игре ССС за ову сезону

07

Sep

Завршене Сеоске игре ССС за ову сезону

Завршена је трећа сезона Сеоских игара Спортског савеза Србије спектакуларним Републичким финалом које је одржано на теренима велелепног комплекса “Школарац” на Убу.

Након пет месеци такмичења, најпре у 24 општине, а затим и на Регионалном нивоу, осам најбољих екипа из Србије одмериле су снаге на финалу у десет дисциплина. Само отварање такмичења организовано је на стадиону “Жозе Мурињо” на “Школарцу”, а отпочело је дефилеом финалиста:

Батковићи – Прибој, Грљан – Зајечар, Кљајићево – Сомбор, Милочај – Краљево,
Милошевац – Велика Плана, Мијатовац – Ћуприја, Поцерски Причиновић – Шабац
Рудна глава – Мајданпек.

Отварању су присуствовали председник општине Уб Дарко Глишић, заменик председника Драган Јовановић Џајић, градоначелник Шапца Александар Пајић, председник скупштине Шапца Немања Пајић, заменик председника општине Ћуприја Владимир Васиqевић, председница СС Војводине Јасмина Јурас и секретар ССВ Младен Стојшин, председник Спортског савеза општине Уб Небојша Живановић и Генерални секретар ССОУб Дејан Максимовић.

Присутне је поздравио председник општине Уб Дарко Глишић:

– Пожелео бих добродошлицу такмичарима у нади да ће свако од вас остварити свој циљ који је поставио за себе пре него што је полазио на Уб на Сеоске игре. Надам се и да ћете понети лепе успомене са овог такмичења и да ће вам Уб остати у лепом сећању – поручио је Глишић.

Финале Сеоских игара ССС отворио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек

– Желим да поздравим, све госте и такмичаре, а посебно домаћине из општине Уб као и Спортског савеза општине Уб који су на једном од најлепших спортских комплекса у Србији прихватили да организују Републичко финале Сеоских игара Спортског савеза Србије на највишем нивоу. Велика је част што финале акције Спортског савеза Србије можемо да одржимо управо на овом месту. Желим такмичарима да се боре за своју екипу, за своје село, фер и спортски и да се сви лепо дружите и проведете. Живела Србија! – рекао је Штефанек, а балони у боји српске тробојке пуштени су у ваздух.

Уз сваку екипу пошли су и представници територијалних спортских савеза који су током два дана били уз своје екипе и бодрили их.

Предивни волонтери, млади људи из Уба, током три дана угостили су екипе, упућивали их у распоред такмичења и помогли читаву организацију, а будно око људи из општине Уб и Спортског савеза општине Уб побринули су се да такмичари имају најбоље могуће услове.

Првог такмичарског дана одиграни су шах мечеви, а победник ове дисциплине била је екипа Батковића, као и футсал и одбојкашке утакмице групне фазе. Затим је одржана дисциплина скок у даљ из места, а најбољи резултат остварила је екипа Милочаја из Краљева.

У надвлачењу штапа прво место је изборио такмичар Милочаја. Камен са рамена најдаље је бацио представник Батковића. Традиционална дисциплина надвлачење конопца и овога пута привукла је велику пажњу, а љута борба водила се и у групама, а у финалу Милочај је био бољи од Милошевца.

Тако је завршен први такмичарски дан. Другог дана добили смо победнике у одбојци и фудбалу, а у обе дисциплине то су били Батковићи. Народно рвање одржано је у три категорије, а бодови су се збрајали и добијен је екипни пласман, а најснажнији и најспретнији су били Батковићи, другопласирани Грљан, а треће место заузео је Поцерски Причиновић.

У дисциплини обарање руку победа је припала Батковићима који су у борби за прво место савладали Грљан. Последња дисциплина захтевала је брзину и спретност на полигону.

Па су тако најбољи екипно (мушки и женски такмичар) били такмичари Грљана, другопласирани је био Мијатовац, док је треће место освојила екипа Поцерског Причиновића.

Након сабраних бодова из свих дисциплина екипе су оствариле следећи пласман:

1. Батковићи – Прибој

2. Милочај – Краљево

3. Грљан – Зајечар

4. Милошевац – Велика Плана

5. Поцерски Причиновић – Шабац

6. Кљајићево – Сомбор

7. Мијатовац – Ћуприја

8. Рудна Глава – Мајданпек

Пехаре и медаље уручили су председница Скупштине општине Уб Ивана Николић, генерални секретар СС Србије Горан Маринковић, а златне медаље и шампионски пехар уручио је председник СС Србије Давор Штефанек екипи Батковића, који су одбранили прошлогодишњу титулу шампиона Сеоских игара.

Како је за Батковиће већ обезбеђена главна награда – рукометни терен за 2020. годину, ове сезоне терен ће бити изграђен од стране Спортског савеза Србије у селу другопласиране екипе – Милочај.

– На овај начин Спортски савез Србије жели да побољша спортску инфраструктуру у што више села. Овај пројекат је намењен младима, да очувамо нашу традицију, да се што више баве спортом уз дружење. Зато наредне године желимо да још више омасовимо овај пројекат – закључио је Штефанек.

Учешће у пројекту Сеоских игара Спортског савеза Србије узело је више од 2500 такмичара. Најмлађи такмичар имао је 14 година а најстарији 67 година.

Finale seoskih sportskih igara u Ubu