Памбуковица победник Сеоских игара

08

May

Памбуковица победник Сеоских игара

Памбуковица је била домаћин Сеоских спортских игара у организацији Спортског савеза Србије и одбранила домаћи терен победивши на општинском такмичењу. Поред домаћина, учешће је узело још пет села, док су учешће отказали екипе Бањана и Каленића.

Такмичарима су се обратили Дарко Глишић,председник Општине Уб и Горан Маринковић, генерални секретар ССС, који и отворили такмичење, док су пехаре и захвалнице такмичарима предали Александар Јовановић Џајић, заменик председника општине Уб, Ивана Николић, председник скупштине општине Уб, и Небојша Живановић, председник ССОУБ.

После веома напетих такмичења, домаћини су однели укупну победу захваљујући континуитету солидних резултата и без већих осцилација у поенима. Памбуковица је победила само у једној дисциплини,такође у једној дисциплини су освојили друго место, али су чак пет пута освојили треће место.

Чак три екипе су имале исти број бодова, али поредак су одлучивале победе у такмичењима, тако да је друго место припало екипи Такова са три прва и једним другим местом, екипа Врела заузела је треће место са три прва и без освојеног другог места, док је екипа Паљува морала да се задовољи четвртим метом због само једне победе у такмичењу. Пети је био Трлић и шесто место је заузела екипа Совљака.

Посебна захвалност иде екипи Совљака која није имала довољан број такмичара, али ипак није одустала од такмичења и поред свега тога била најуспешнија у традиционалном дисциплинама  ”Бацање камена с’рамена” и ”Надвлачење штапа”.

Врело је потврдило доминацију у колективним спортовима и скоку у даљ, где су и прошле године били најуспешнији, али су због лоших резултата у спортовима снаге остали без шансе да одбране титулу.

Мешовити тим Паљува је изненадио фаворите  и однео победу у Полигону спретности. Таковчани су освојили друго место у генералном пласману,највише захваљујући Аци Максимовићу и Санију Бранковићу. Максимовић, вицешампион Србије у обарању руку, је победио у својој дисциплини и у рвању, али је донео и велики број бодова из традиционалних дисциплина, док је Бранковић био апсолутни победник у шаху.

Спортски савез општине Уб посебно жели да се захвали ординацији ”Кардио спорт” из Београда који су урадили лекарске прегледе свих такмичара, КЈП Ђунис Уб за техничку подршку, али и Полицијској управи Уб и убском Дому здравља, који су водили рачуна да све прође без икаквих инцидената.