Проглашени најбољи спортисти у 2021.год.

30

Mar

Проглашени најбољи спортисти у 2021.год.

Прошла година је била најтрофејнија година за Убске спортисте јер су поред трофеја у појединачним конкуренцијама, што више и није новост, оствајали трофеје и у колективним спортовима.

Због епидемиолошких мера, прошлогодишња додела је одржана у скупштинској сали Општине Уб, а ове године је одржана поново у великој сали Дома културе која је била премала да прими све који су желели да поздраве овогодишње лауреате.

НАЈБОЉИ ТИМ У 2021. години је поново ЖОК Уб, први клуб у убској историји који је постао шампион државе у колективном спорту. Колико је клуб добро организован и колико се добро ради у клубу од најмлађих категорија па до сениорки говори податак да је ОШ Милан Муњас (све девојчице у чланови ЖОК Уб) победник такмичења у одбојци на територији Србије, док су пионирке ЖОК Уба биле доминантне у својој категорији у колубарско-мачванском округу.

НАЈБОЉИ СПОРТИСТА У 2021. години је Дарко Павловић, капитен рукометаша Уба, који су први пут у својој историји дошли на један степеник до најелитнијег ранга такмичења и успели да освоје трофеј победника КУП-а Западне Србије. Дарко се после успешне иностране каријере вратио у клуб где је почео и са капитенском траком предводи Уб у исписивању историје.

НАЈБОЉА СПОРТИСКИЊА у 2021. години је Љиљана Ранковић, још један капитен убских тимова који исписују најтрофејније странице уског спорта. Бивша репрезентативка Србије, после иностране каријере и размишљању о прекидању бављења спортом због повреда које су је спречиле да буде једна од најбољих европских одбојкашице, својим искуством и игром предводи ЖОК Уб до шампионске титуле и постаје идол младих одбојкашица Уба. Иако ваљевка, име Љиљане Ранковић ће бити уписано златним словима у историји убског спорта јер је то својим играма и статусом истинског вође то и заслужила.

НАЈБОЉИ ТРЕНЕР у 2021. години је Александар Кандић, тренер КБК СОКО Уб који већ четврту годину за редом подиже границе у индивидуалним спортовима, тако да после државних и балканских шампиона који су израсли у клубу који он тренира, добао је и репрезентативце у мушкој и женског конкуренцији који су на европским и светским такмичењима бранили боје Србије.

УБСКЕ ЛЕГЕНДЕ је категорија где се подсећамо неких људи који су обележили једну епоху у одређеним спортовима. Овогодишња почаст је одата Николи Илићу, прерано преминулом кошаркашу Борца из Чачка, ФМП-а, Металца, Црвене звезде. Ове године се навршава десет година од прераног одласка најбољег кошаркаша ког је Уб икада имао. У његову част, ове године ће бити одржан и меморијални турнир где ће поред домаћина учествовати и Борац из Чачка, Металац из Ваљева и београдски ФМП.