Радник ипак у Окружној лиги

29

Aug

Радник ипак у Окружној лиги

Веома интересантно је било последње недеље пред почетак фудбалских надметања. Састав лига се није знао до пред сам почетак.

Убски Радник је играо две бараж утакмице за пласман у Колубарско-мачванску зону. Прво су убедљиво савладали ФК Брезовицу, а потом убедљиво поражени од ФК Владимираца у Ваљеву, тако да је убљанима за мало измакао највећи успех у историји клуба.

У Окружну лигу Колубаре се пласирала и ФК Памбуковица, административним путем, као другопласирана екипа МОФЛ Исток, а такође је тако у лигу доспела и екипа Сењака. На жалост, један бивши зонаш није се најбоље припремио за ново такмичење, тако да се ФК Тулари неће ову сезону такмичити у Окружној лиги Колубаре и крећу из најнижег ранга такмичења у сезони 2021/22.

У МОФЛ група Исток нови клубови из наше општине су ФК Омладинац изз Калиновца, као првоплсирана, и ОФК Стубленица, која се административним путем пласирала у виши ранг као другопласирана екипа општинске лиге.

Од ове сезоне и Совљак се придружује Врелу и Такову, па ће и они имати два фудбалска клуба. ФК Совљак ће после паузе почети од најнижег ранга такмичења, док је нови совљачки клуб ФК Тамнава и такмичиће се у истом рангу такмичења.

Фудбалери убског Јединства су траљаво започели сезону па је после пораза у Ваљеву, једва освојен бод на Убу против новајлије у лиги ФК Гружа, док их у трећем колу очекује тешко гостовање у Тутину.

Врело спорт је већ на старту првенства јасно ставило до знања да ове сезоне имају велике амбиције и показали су то победом у Крупњу.

Убски Радник није могао да се опорави ни психички ни физички од пораза у баражу и доживео је пораз од новајлија у Памбуковици.