ССОУБ у Босилеграду

25

May

ССОУБ у Босилеграду

Под покровитељством локалне самоуправе, представници  Спортског савеза општине Уб, Установе за кутуру и Позоришта „Раша Плаовић“ боравили су 23. и 24. маја у братској општини Босилеград, која се налази у крајњем југоисточном делу Србије, у Пчињском округу, уз бугарско-македонску границу.  Убска делегација бројала је 25 чланова и ово је била узвратна посета, која је имала за циљ продубљивање сарадње две побратимске општине на културном и спортском плану. По доласку, топлу добродошлицу пожелели су им председник општине Босилеград Владимир Захаријев, председник Спортског савеза општине Босилеград Владица Манасијев и директор тамошњег Културног центра Војислав Божилов са сарадницима и изразили задовољство што су у прилици да их угосте.
– Што се тиче културних садржаја са којима се Уб представио босилеградској публици, првог дана посете одржана је промоција књиге „Добро“ Радована Пулетића, где се као издавач потписује Установа културе, док су глумци нашег Позоришта „Раша Плаовић“ извели представу  Владимира Ђурђевића „Бајка о позоришту“, у режији Душка Ашковића. Оба програма била су изузетно посећена и веома добро примљени код публике.
Друга намера овог путовања било је заједничко учешће у спортским активностима, што је остварено кроз пријатељску утакмицу у малом фудбалу између наше и екипе домаћина, која је одиграна сутрадан. Екипу убског Савеза је предводио Дејан Максимовић, а сачињавали су је још Владимир Благојевић, Александар Берановић, Владимир Урошевић, Бошко Лесић уз два појачања из чланова убске позоришне делегације.
Почетни ударац на овој утакмици је извео градоначелник Босилеграда, а резултат је био у другом плану. Након утакмице  имали смо част и и задовољство да присуствујемо свечаној академији одржаној поводом 24. маја, Дана словенске писмености и културе, коју су припремили ученици основних и средњих школа из Босилеграда.
”Овом приликом Спортски савез општине Уб се захваљује градоначелнику Захаријеву и председнику локалног савеза Манасијеву, као и свим њиховим сарадницима  на изузетном гостопримству и надам се да ћемо бити достојни домаћини браћи из Босилеграда када нам буду дошли у госте.” – изјавио је генерални секретар савеза Дејан Максимовић