FORMIRAN SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE UB

15

Jan

FORMIRAN SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE UB

Polovinom januara 2018.godine i opština Ub je oformila Sportski savez, instituciju koja će posredovati između lokalne samouprave i sportskih udruženja u opštini. Ta obaveza je predviđena Zakonom o sportu iz 2016 godine, Sportski savez će preuzeti deo aktivnosti koje je obavljala Ustanova za sport i kulturu, a polovinom godine će biti predlagač programa budžeta za sport za narednu 2019.g., naravno u skladu sa Zakonom o sportu i celokupnim opštiniskim budžetom.

Na osnivačkoj skupštini saveza prisustvovali su predstavnici sedam klubova osnivača i predstavnik OFS Ub, a sednicom je predsedavao sekretar opštine Dragan Radojičić. Na predlog ŽOK Ub, KBK ”Soko” Ub i OFS Uba, za predsednika je predložen Nebojša Živanović, nekada uspešan fudbaler i fudbalski sudija, za čiji izbor je glasalo 7 delegata, dok je jedan bio uzdržan. Potom je oformljen i Upravni odbor koji će činiti sledeći sportski radnici: Vladislav Krsmanović (RK Ub), Aleksandar Kandić (KBK ”Soko”), Vladimir Urošević (KK Mladost 014), Branko Matić (FK Jedinstvo), Dragan Sarić (OFS Ub) i Sonja Karišik (ŽOK ”Ub”) koja je izabrana i za potpredsednika. Izglasan je i Nadzorni odbor koga će činiti ubske sudije Ivan Danilović i Nemanja Jovanović Džajić, kao i nekadašnji košarkaš i predsednik KK Uba Zvonko Minić. Po predlogu predsednika Nebojše Živanovića, za Generalnog sekretara je jednoglasno izabran nekadašnji fudbaler, sada delegat FSRZS i viši menadžer u sportu  Dejan Maksimović.

Prvi predsednik novoosnovanog Sportskog saveza opštine Ub se zahvalio delegatima na ukazanom poverenju i naglasio da nas čeka ozbiljan posao da pomognemo sportskim kolektivima, ali i da pokrenemo razvoj sporta u školama. Naglasio je i da svi klubovi koji budu želeli da konkurišu za sredstva iz budžeta lokalne samouprave moraju biti članovi Sportskog saveza opštine Ub.

Pisao: Milovan Milovanović