Fudbaleri počinju pripreme za novu sezonu

21

Jul

Fudbaleri počinju pripreme za novu sezonu

Fudbaleri u ubskoj opštini počinju pripreme za novu sezonu, ovoga puta sa najvećim brojem klubova. Ubski fudbal će u ovoj sezoni predstavljati čak 36 fudbalskih klubova.

JEDINSTVO ŽELI U PRVU LIGU SRBIJE

Ubsko Jedinstvo, vicešampion Srpske lige ZAPAD, već uveliko radi na terenima SRC Školarac i SC Matić. Prvu zakazanu prijateljsku utakmicu nisu odigrali zbog nevremena, ali već od srede počinju prve prijateljske utakmice. Po rečima Nemanje Matić, glavnog čoveka u klubu, ove godine su se stekli uslovi da crveno-beli započnu operaciju ulaska u Prvu ligu Srbije. Na tom putu će im se suprostaviti Sloboda iz Užica, Borac iz Čačka, Smederevo, Budućnost iz Arilja i šampion prošle sezone Sloga iz Požege koja nije prošla baraž za Prvu ligu Srbije. Svi oni su izrazili spremnost za napad na prvo mesto, tako da nas očekuje zanimljiva sezona u Srpskoj ligi ZAPAD.

NEBOJŠA ŽIVANOVIĆ KOMESAR KOLUBARSKO MAČVANSKE ZONE

Prema najnovijim informacijama, novi komesar za takmičenje Kolubarsko-mačvanske zone je Nebojša Živanović, inače predsednik SSOUb, i on će ove sezone brinuti o regularnosti takmičenja u kojem će učestvovati ekipa Vrelo sporta koja je prethodnu sezonu završila na trećem mestu. Ova sezona se očekuje da će biti jako interesantna i kvalitetna,ali vreljani žele da se popenju bar jednu stepenicu više u odnosu na prošlu. To neće biti lak zadatak jer će za protivnike imati klubove sa dugogodišnjim srpskoligaškim iskustvom. Pored vicešampiona Sloge iz Bogosavaca, koji će želeti da popravi utisak, Vrelo sport će za protivnike imati klubove poput Drine iz Ljubovije, Jedinstva iz Vladimiraca, Borca iz Lešnice  i komšije iz Divaca, Železničar, Zadrugar i Strmovo iz Lajkovca, Budućnost-Krušik i Radnički iz Valjeva.

OKRUŽNA LIGA KOLUBARA

Sezonu 2020/21. ubski klubovi iz Okružne lige neće se sećati po dobrom nastupu. Još u toku sezone, Brezovica i Tulari su istupili iz takmičenja, a Pambukovica je na kraju sezone zauzela poslednje mesto na tabeli i ispala u niži rang takmičenja. Tvrdojevac je vodio borbu za opstanak, zahvaljujući greškama administracije ali na kraju izborio 15. mesto koje ga je ostavilo u ligi. Ni ostali ubski klubovi nisu bili sjajni. Banjani su bili treći, Radnik peti, a Trlić deseti, sa velikim bodovnim zaostatkom za drugoplasiranom ekipom iz Ćelija.

PALJUVI VICEŠAMPIONI, ČETIRI KLUBA ISPALA

OFK Paljuvi nisu uspeli ni ove godine da se plasiraju u viši rang takmičenja. Koliko god uprava kluba dobro funkcionisala i imala odličnu organizaciju, to se ne prenese na teren i svake godine izostane dobar rezultat. Čak četiri ubska kluba su ove godine ispala u Opštinsku ligu Ub. Kalenić i Zvizdar su odavno “prežaljeni”, dok se Stublenica borila do poslednjeg trenutka. Rudar iz Radljeva se pri kraju sezone opustio i to ga je koštalo selidbe u niži rang. Šarbane, Crvena jabuka, Kalinovac i Čučuge su strepeli do poslednja tri kola i bili na dva-tri boda od zone ispadanja. Polet iz Takova i Joševa su cele sezone igrali sigurno i to se pokazalo i na tabeli jer su zauzeli treće i peto mesto.

UBLJANI REKORDERI U SRBIJI PO BROJU KLUBOVA U OPŠTISKOJ LIGI

Ekipa Sovljaka se ove godine konsolidovala i organizaciono i igrački pa kreće putem “stare slave” kada su bili jedan od najorganizovanijih klubova u opštini. Taj jednogodišnji izlet u zonski rang takmičenja ih je skupo koštao i dugo su se oporavljali. Ove godine je uređena infrastruktura na igralištu i uz pomoć SSS i lokalne samouprave je urađena ograda oko terena i počelo se sa izgradnjom zgrade u kojoj će biti smeštene prostorije za službena lica i dve svlačionice. Drugoplasirana ekipa Jedinstva iz Miloraca je takođe prešla u viši rang takmičenja, dok su novi članovi Opštinske lige OFS Ub Rudar iz Radljeva, OFK Stublenica, Zvizdar i Kalenić, koji su ispali iz višeg ranga takmičenja, Tulari, koji su istupili iz Okružne lige i izbačeni u najniži rang takmičenja, novooformljena ekipa Trnjaka, dok su ekipe Kožuara i Brezovice najavile da će se od ove sezone ponovo uljučiti u takmičenje. Tako da pored 8 klubova koji bi bili novi članovi lige i 11 starosedelaca, Opštinska liga Uba bi brojala 19 članova i bila apsolutni rekorder po broju klubova najnižeg ranga takmičenja u svim savezima pod patronatom FSS. Kako će definitivno izgledati Opštinska liga Ub će se saznati u narednim danima.