O nama

Sportski savez opštine Ub je osnovan januara meseca 2018.god. sa ciljem da posreduje između lokalne samouprave i sportskih udruženja na teritoriji opštine Ub, kao i da uspostvai saradnju sa granskim savezima, a posebno sa Ministarstvom omladine i sporta republike Srbije, Sportskim savezom Srbije i Savezom za školski sport Srbije. Sportski savez opštine Ub će biti aktivni učesnik u organizaciji sportskih gradskih manifestacija, kao i u organizaciji školskih takmičenja u različitim sportovima.

Sportski savez opštine Ub je osnovalo 8 klubova i opštinski fudbalski savez Uba, a trenutno broji 47 sportskih udruženja koje preko Sportskog saveza opštine Ub ostvaruju svoje prinadležnosti iz opštinskog budžeta. Sportski savez opštine Ub je predlagač godišnjih programa organizacija u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta. Lokalna samouprava i Sportski savez opštine Ub su ostvarili višestruku saradnju u realizaciji budžetskih programa koja se ogleda i u širokoj administrativnoj aktivnosti sportskog saveza za potrebe lokalne samouprave.

Za prvog predsednika Sportskog saveza opštine Ub je izabran gospodin Nebojša Živanović, ugledni sportski radnik. Za svoje najbliže saradnike izabrao je Sonju Karišik Puzović, za potpredsednika i Dejana Maksimović, za generalnog sekretara Sportskog saveza opštine Ub.

Članovi UO:

Predsednik:

Nebojša Živanović – dugogodišnji fudbaler i fudbalski sudija, trenutno član izvršnog odbora Stručno sudijske organizacije FSRZS.

Potpredsednik:

Sonja Karišik – odbojkašica bogate superligaške karijere, trenutno kapiten ŽOK ”UB”, jedine seniorske ekipe sa teritorije opštine Ub koja se takmiči u najvišem rangu takmičenja

Generalni sekretar:

Dejan Maksimović – po zvanju Viši menadžer u sportu, bivši fudbaler, a sada ugledni sportski radnik i delegat FSRZS

 

Članovi:

– Vladislav Krsmanović – čelnik Skupštine Rukometnog saveza Srbije i prvi čovek RK Ub
– Dragan Sarić – nekoliko decenija sportski radnik i trenutno čovek koji uspešno predvodi OFS Uba
– Vladimir Urošević – bivši košarkaš KK Uba i trenutno uspešan košarkaški trener KK Mladost 014
– Aleksandar Kandić – bivši fudbaler, koji je kopačke zamenio bokserskim rukavicama i godinama uspešno predvodi Kik boks klub ”Soko”
– Branko Matić – bivši košarkaš KK Uba, fudbaler, novinar, izveštač sa sportskih događaja, sekretar FK ”Jedinstvo” iz Uba i dugogodišnji dopisnik ”Sportskog žurnala”