ODBOJKAŠICE PORAŽENE U FINALU

25

Apr

ODBOJKAŠICE PORAŽENE U FINALU

Odbojkašice Uba drugu sezonu zaredom završile su porazom u finalnoj seriji domaćeg prvenstva. Međutim, nisu nezadovoljne Marijana Boričić i njene izabranice, jer su u vitrine ipak dodale trofej Kupa Srbije.

Ubljanke su u ponedeljak morale da čestitaju Jedinstvu, posle maksimalnog poraza u četvrtom meču finala. Duel u Staroj Pazovi je završen brže nego što se očekivalo, a ekipa Jova Cakovića je do prve titule u istoriji došla prilično ubedljivo – bilo je 3:0 (25:17, 25:22, 25:14) za 3-1 u seriji.

– Pre svega čestitke Jedinstvu, zasluženo je pobedilo i postalo šampion države – rekla je iskusna Slađana Erić.

– Ne znam, nekad ne možete na silu. Imam takav neki utisak da smo nešto htele na silu, a zaboravile smo da prvo treba primiti, dobro odservirati, imati blok, odbranu. To sada nije bilo kao u prethodnom meču. Nekad elementi odbojke ovako presude, kao i srce… Na silu ne može.

Od početka meča su se Ubljanke mučile u napadu – na kraju su imale samo 28 odsto realizacije, uz 11 grešaka.

– Što se tiče večerašnjeg meča, nisu nam prolazili krajnji napadači, igrali su nam samo srednjaci – ocenjuje trener Marijana Boričić.

 Očekivala sam sigurno bolji meč. Bilo mi je bitno da dobro odserviramo, dobro primimo servis, što i nije bilo toliko loše. Ali na kraju je napad uticao na to da ekipa Jedinstva vrlo lako dođe do pobede. Sve u svemu, apsolutno realan rezultat. Ekipa Jedinstva je cele sezone na visokom nivou, najiskrenije kažem da je od prvg momenta delovalo da se sve oni pitaju. Mi smo se borili, ali u ovom momentu nismo mogli više.

ŽOK Ub / Foto: OSSRB
ŽOK Ub / Foto: OSSRB

Od osvajanja trofeja Kupa Srbije, imao je Ub problema sa povredama. Pre svega se primetilo odsustvo prvog tehničara Rade Perović, koja je morala na dužu pauzu zbog povrede kolena.

– Bez traženja bilo kakvih opravdanja, verujem da smo imali manje pehova da bi sama finalna serija bila drugačija. Ne znam za ishod, ali bismo mi igrali bolje. Pri tom mislim na našeg tehničara… Svaka čast Katarini Lukić, sjajno se borila. Ali sigurno da je to uticalo jednim delom na našu igru, jer ni sami treninzi nisu isti. Pošto je to bilo posle januara, nismo mogli da dovedemo nekoga. Uz to je bilo sitnih problema. Poslednja dva meča nismo imali Anđelku Novosel, koja je bila naša prva izmena. Drugu utakmicu nismo imali Mateu Petrović. Protiv ovakvog Jedinstva nama je u svakom momentu bio potreban svaki igrač. Desili su se ti problemi, to je uticalo da ova serija ne bude toliko kvalitetna što se tiče nas. Još jednom čestitam Jedinstvu, sjajna igra, zaslužena titula, tolike godine borbe, rada, krunisali su i ja im čestitam.

Na kraju, kada se podvuče crta, ekipa Uba ima na šta da bude ponosna kada je reč o rezultatima ove sezone.

– Svakako sam ponosna na borbu. Nismo odustali ni u jednom meču. Solidna sezona za nas. Možda se više očekivalo prošle godine, ali smo ove igrali dva finala, uzeli smo jedan trofej. Lepo… Naravno da je teško kada dve godine zaredom igrate finale plej-ofa i ne uzmete titulu. Izmiče nam, ali to je u ovom momentu realnost – svesna je Boričić.

Bilo je i stvari u kojima je Marijana možda očekivala više od svojih devojaka.

– Moglo je da bude bolje, igrački pre svega. Ali generalno ne mogu da budem nezadovoljna. Dva finala, mada se finalisti ne računaju… Do trofeja je teško doći. Evo Jedinstvo je toliko dugo superligaš, toliko rada je uloženo i evo sada je uzelo prvi trofej.  Ne mogu da budem nezadovoljna. U pet ili šest sezona u Superligi smo napravili fenomenalan posao, napravili tim koji je uzeo četiri trofeja. Mogu ovu, kao i sve ove godine, da ocenim kao jako lepu i uspešnu – zaključila je.