ODRŽAN MALI SAJAM SPORTA

10

Oct

ODRŽAN MALI SAJAM SPORTA

Renovirani tereni sportsko – rekreativnog centra Školarac na Ubu bili su krcati decom iz predškolske ustanove “Ub”i osnovnih škola, a sve ih je okupio Mali sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije. Tereni su ove godine dovedeni do savrsenstva, poseduju ogroman potencijal i dokaz su koliko lokalna samouprava posvećuje pažnje sportu. Želja svih je da nakon Malog sajma sporta deca svaki dan koriste ove terene i uključe se u sistem sporta. To je istakao i prvi čovek opštine Ub Darko Glišić
– Veliki projekat poput rekonstrukcije postojećih i nadogradnje novih terena dobiće svoj pravi smisao kada vi deco budete trenirali na njima. Nastavićemo da ulažemo u sport jer kroz sistem sporta imaćemo nove šampione – rekao je Glišić.
Predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek uručio je lopte predsedniku Sportskog saveza opštine Ub Nebojši Živanoviću, a onda pohvalio rad ovog teritorijalnog sportskog saveza:
– Rad i trud se vide, ono što vi deco imate na Ubu, retko koja opština u Srbiji može da se pohvali. Veliki trud i zajednički rad opštine Ub i Sportskog saveza Uba obezbeđuju vam najbolje uslove, organizacija je na visokom nivou, pa opština sa toliko proslavljenih sportista ima veliki potencijal da stvara nove šampione. Deco vi ste naša budućnost, treba da se bavite sportom, družite se i uživate, a rezultati će nakon dosta rada i sami doći – poručio je Štefanek.
Deca su obišla svaki teren, od džudoa, kik boksa, rukometa, fitnesa preko tenisa, košarke, šaha, atletike i naravno neizostavnog fudbala. Ovom prilikom predsednik opštine Ub Darko Glišić najavio je da će veliki fudbalski teren sa veštačkom travom nositi ime veoma poznato širom sveta. Tako će posle Nemanje i Uroša Matića, Raće Petrovića, Dragana Džajića, Duleta Savića, Ratka Čolića na Ubu će biti i teren sa imenom svetske zvezde. Verujemo da će Mali sajam sporta postati tradicionalna manifestacija na teritoriji opštine Ub.
Sportski savez opštine Ub se zahvaljuje Policijskoj upravi Ub i Domu zdravlja Ub koji su, svojim prisustvom pomogli da sve protekne bez incidenata, kao i Aladin tursu, zahvaljujući kome su i đaci iz seoskih škola prisustvovali ovom događaju.
Na kraju, moramo izraziti posebnu zahvalnost opštini Ub i Komunalnom javnom preduzeću ”Đunis”, čijom zaslugom SRC Školarac izgleda ovako reprezentativno i koji su nam pružili veliku pomoć u organizaciji.