Održano prvenstvo Srbije u obaranju ruku

21

Apr

Održano prvenstvo Srbije u obaranju ruku

U sportskoj hali, u centru Tamnave, više od 150 takmičara odmerilo je snagu u obaranju ruke, u nekoliko kategorija. Pobednici će biti članovi reprezentacije Srbije u ovom sportu na predstojećem Evropskom u Litvaniji i Svetskom prvenstvu u Gruziji. Pored članova Sportskog saveza opštine Ub, počasni gosti na 11. državnom prvenstvu u obaranju ruku su bili Darko Glišić,predsednik opštine Ub, kao i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, koji su dodelili priznanja najuspešnijim takmičarima.

– Postao sam apsolutni pobednik u obaranju leve i desne ruke, u kategoriji do 110 kilograma i veoma sam ponosan što sam trijumfovao i što sam i svom klubu “Dušan Silni” iz Valjeva doneo ovo priznanje – kaže Ivan Veselić, koji se, inače, bavi poljoprivredom. – Konkurencija je bila veoma jaka, jer se prošle godine nismo takmičili zbog epidemije korone. Do titule apsolutnog pobednika eliminisao sam, ukupno, dvadesetak rivala, takođe izuzetnih sportista.

Prvo takmičenje u obaranju ruke na svetu organizovano je 1952. godine, u Kaliforniji, a ubrzo se proširilo u ostale države SAD. Prvo Svetsko prvenstvo bilo je 1979. u Kanadi, a Evropsko 1990. godine u Švajcarskoj. Od tada se praktično redovno održavaju najveća svetska takmičenja u ovom sportu.