POSETA MINISTRA SPORTA I OMLADINE VANJE UDOVIČIĆ

14

Jun

POSETA MINISTRA SPORTA I OMLADINE VANJE UDOVIČIĆ

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, u društvu predsednika Saveza za školski sport Srbije Željka Tanaskovićа, posetio je OŠ „Milan Munjas“, gde je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja i uručio  komplete opreme za fiskulturnu salu ove škole i zajedničku salu Gimnazije „Branislav Petronijević“ i Tehničke škole. Donacija se sastoji od dve košarkaške table sa zglobnim obručima, dva gola, odbojkaške mreže i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal, a dodeljena je u sklopu akcije opremanja sto fiskulturnih sala u Srbiji, koju ovo ministarstvo sprovodi zajedno sa republičkim Savezom za školski sport.

Prema rečima ministra Udovičića, cilj ove akcije je obezbeđivanje uslova za kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i motivisanje učenika da se svakodnevno bave sportom, što je preduslov zdravog života.

„Ne mogu svi da budu Dragan Džajić, Dušan Savić, Nemanja Matić i ostali veliki sportisti iz Uba, ali svi treba da imaju pravo da se ravnopravno razvijaju u svim sredinama Srbije. U sportu je sve lako – vidite na kraju ko je pobednik, ko je izgubio. Tako je i sa opštinom Ub, koja je u poslednjih četiri, pet godina dosta uložila u sportsku infrastrukturu. Upravo, zbog jako dobre i razvijene sportske infrastrukture, Ub je postao prepoznatljivo mesto po održavanju velikih utakmica i završnica turnira, a i sam podatak da fiskulturnu salu ove škole koriste besplatno sva deca i svi klubovi, dovoljno govori o načinu ophođenja rukovodstva opštine prema mladima u sportu. Zato i druge lokalne samouprave treba da se ugledaju na Ub i ja se nadam da će, kroz kampove koje ćemo u narednom periodu još više ovde organizovati i kroz kamp Nemanje Matića, Ub postati pravo mesto za sportski turizam, odakle će svi naši sportisti odlaziti u svet da ostvaruju vrhunske rezultate“, rekao je Udovičić.

Predsednik Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković, je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što boravi u opštini koja prepoznaje uticaj i važnost  sporta kada su u pitanju najmlađi.

Na donaciji se zahvalio predsednik opštine Ub Darko Glišić istakavši da je sa ministarstvom sporta i prosvete lokalna samouprava uspešno realizovala nekoliko projekata. Uz podsećanje da je ubska osnovna škola pre dve godine kompletno renovirana, Glišić je rekao da je u planu i proširenje objekta za dodatnih šest učionica, kao i izgradnja zatvorenog bazena, dimenzija 26×15 metara.

Pisao: Dragana Nedeljković