Presek dešavanja u sezoni 2020/21

09

Dec

Presek dešavanja u sezoni 2020/21

 

Kao i što je red, počinjemo sa najuspešnijim sportskim kolektivom u istoriji ubskog sporta, odbojkašicama Uba. Najuspešniju godinu u istoriji kluba i ubskog sporta, odbojkašice završavaju sa osvojenim Superkupom Srbije, u kojem su pobedile aktuelne šampionke iz Obrenovca, dok se u novoj sezoni nalaze na čelu tabele. Ubske odbojkašice su uspešno debitovale i u evropskim takmičenjima gde su se plasirale u osminu finala kupa CEV. Odbojkašice, od nedavno, vodi Vladimir Vasović  koji je zamenio na klupi Marijanu Boričić.

Ubski rukometaši je takmiče u drugom rangu takmičenja po važnosti u Srbiji i trenutno imaju skor od 2 pobede, 1 nerešene uramice i 6 poraza. Trenutno se nalaze na poziciji 9 i vodiće borbu za opstanak, obzirom da gostuju i Moravi i Jedistvu, koji se nalaze ispod njih, na mestima koje vode u niži rang takmičenja.

KK Mladost 2014 se nalazi na sredini tabele Regionalne lige grupa Zapad i imaju skor od 2 pobede i 5 poraza. Kao i do prethodnih godina, ekipa Mladosti više pridaje značaja školi košarke gde tradicionalno imaju velike uspehe. I dalje najtalentovaniji košarkaši i košarkašice Mladosti prelaze u vodeće srpske klubove i nastupaju za Megu, Partizan i Crvenu zvezdu, gde su jedni od vodećih igrača. Kako Mladost radi u mlađim kategorijama dovoljno govori podatak da je bivša košarkašica Mladosti, Anđela Matić jedan od nosilaca kadetske reprezentacije Srbije.

U borilačnim sportovima, sportisti sa Uba su nas navikli na uspehe. I kik bokseri i džudisti su nastavili da osvajaju najsjajnija odličja na republičkim i regionalnim takmičenjima, a taj saldo medalja bi bio sigurno još veći da mnogobrojna takmičenja nisu otkazana zbog epidemiološke situacije.

Fudbalski klub Jednistvo, posle loših rezultata je smenilo Srđu Knežević i vratilo na mesto uspeha Miloša Obradovića, koji je odmah prodrmao ekipu i pobedio na 5 od 6 utakmica i tako da se Jedinstvo uključilo u borbu za sam vrh tabele Srpske lige ZAPAD.

Ekipa Vrelo Sporta je godinu završila na drugoj poziciji i pored 3 poraza u poslednjih 5 utakmica, pa će do kraja sezone voditi borbu za prvo mesto sa Rađevcem, valjeskim Radničkim i Slogom iz Bogosavaca.

U Okružnoj ligi Kolubare, ubski Radnik se nadao uspešnijoj sezoni nego prošle godine ali sve su šanse da će i ove godine plasman u Zonu ostati neostvarena želja ubljana. Banjani , Tvrdojevac i Trlić čvrsto drže sredinu tabele, dok je Brezovica u opasnoj zoni i moraće da se uozbilji ako ne želi da i ovu sezonu ispadne u niži rang takmičenja. Od ubskih klubova, u nezgodnoj situaciji se nalazi Pambukovica, koja će se boriti da ostane član Okružne lige.

Za razliku od Okružne lige, u MOFL Istok, ubski klubovi vode borbu na oba fronta, i za naslov prvaka, ali i za opstanak u ligi. Polet iz Takova je jesenji šampion ispred OFK Paljuvi samo zahvaljujući većem broju postignutih golova. Obe ekipe igraju odlično i vodiće bitku do poslednjeg kola za ulazak u Okružnu ligu. Veoma blizu njih su i lajkovački klubovi iz Vračevića, Donjeg Lajkovca i Bajevca, dok će ekipa Joševe mnogim ekipa iz vrha ˝pomrsiti račune˝ i možda će biti jedan od odlučujućih faktora za naslov šampiona, ako se i sami ne uključe u trku. Na začelju tabele su Stublenica, Zvizdar i Kalenić i neko od njih će sigurno ispasti iz lige jer samo mogu da ugroze ekipu Kolubare iz Jabučja. Očekuje nas interesantno proleće u ovoj ligi.

U opštinskoj ligi OFS Ub, ekipa Sovljaka se nalazi na prvom mestu dok ih prate ekipe iz Miloraca i Liso Polja, koji igraju derbi već u prvom kolu prolećne sezone. Na začelju tabele je novajlija Tamnava, druga ekipa iz Sovljaka, tako da sada u opštini imamo po dve ekipe iz Sovljaka, Takova i Vrela, dok je u osnivanju još jedna ekipa iz Radljeva.

Ženski fudbalski klub Jedinstvo igra sezonu iz snova i nalazi se na trećem mestu Druge lige ZAPAD. Uspeh ubljanki je utoliko veće, ako se napomene da su najmlađa ekipa u ligi i da su sve igračice ponikle u ovom klubu.