PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI UBA ZA 2020.GOD.

27

Jan

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI UBA ZA 2020.GOD.

Sportski savez opštine Ub je po drugi put organizovao dodelu nagrada za najbolje sportiste Uba uz prigodnu svečanost u skupštinskoj sali Opštine Ub, ovoga puta u dosta manjem obimu da bi bile ispoštovane sve mere prevencije propisane od Vlade Srbije.

Iako je prethodva godina bila teška za sve nas, sportisti su se potrudili da ovo bude najuspešnija godina u istoriji ubskog sporta, kako je naveo Nebojša Živanović predsednik SSOUB koji se prvi obratio gostima.

Sportistima i sportskim radnicima se potom obratio i Davor Štefanek, predsednik SSS koji je prisustvovao ovoj svečanosti sa generalnim sekretarom SSS Goranom Marinkovićem i doneo vest da je Ub najozbiljniji kandidat za organizaciju velikog finala Seoskih igara Sportskog saveza Srbije.

Pre same dodele obratio se i predsednik opštine Ub Darko Glišić, čovek koji je najzaslužniji što ubski sportisti i rekreativci, kao i naši najmlađi sugrađani imaju na raspolaganju ovoliki broj moderno opremljenih terena za bavljenje sportom.

U izboru za TIM GODINE nije bilo bilo dileme tako da su osvajačice KUP-a SRBIJE, SUPER KUP-a i  prvoplasirani tim u šampionatu, bez i jednog poraza drugi put zaslužile ovu titulu.

Za TRENERA GODINE je izabrana Marijana Boričić, koja je predvodila sa klupe ubske odbojkašice i sigurno jedna od najzaslužnijih za trofeje u prošloj godini.

SPORTISTI GODINE u muškoj i ženskoj konkurenciji su Ivan Popović, jedan od najboljih svetskih basketaša, lider ekipe UB3x3, nezvaničnog šampiona Srbije i sedmoplasirane ekipe na Svetskom prvenstvu, i Jovana Marković, kik bokserka KBK ”Soko” Ub, šampion Balkana i Srbije u kategoriji K1.

Od ove godine, SSOUB je uveo i kategoriju UBSKE LEGENDE, koja će posthumno biti dodeljivana ljudima koji su ”pisali” istoriju ubskog sporta. Ovogodišnja plaketa je pripala Čika Mići Plavom, čuvenom predsedniku i sekretaru rukometnog kluba, a dodeljena je njegovom sinu Mirku, takođe istaknutom rukometašu i sportskom radniku.

Ministarstvo omladine i sporta je prošlu godinu proglasilo kao godinu inkluzije žena u sistem sporta, pa se Sportski savez opštine Ub zahvalio svim sportskim kolektivima koji u svojim pogonima imaju ženske selekcije. Ovogodišnja priznenja su pripale Ženskom odbojkaškom klubu ”Ub”, Džudo klubu ”13.maj”, Ženskom fudbalskom klubu ”Jedinstvo”, Kik boks klubu ”Soko” i Košarkaškom klubu ”Mladost 2014”.

Ovogodišnje plakete su otišle i u ruke dvojici bivših fudbalskih reprezentativaca koji na najbolji način prezentuju Ub i ubski sport u svetu, a to su Nemanja Matić, igrač Mančester junajteda i Raća Petrović, bivši kapiten Partizana i fudbaler španske Almerije.

Sportski savez opštine Ub je iskoristio priliku i da se zahvali Sportskom savezu Srbije, Opštini Ub, KJP Đunis, RTV City i Glasu Tamnave, bez čije saradnje i pomoći Savez ne bi bio u mogućnosti da na pravi način realizuje akcije koje organizuje i koje su pred nama.